بازی هاGames
برنامه هاApplications
گرافیکGraphic
درباره وب
About Us
آرشیو مطالب
Archive
لینک دوستان
Links
پيوندهای روزانه
Daily Links
امکانات وب
Codes
پر مخاطب ها
Favorite Posts
    خبرنامه
    NewsLetter
    عضویت
    Register
    نام کاربري :
    رمز عبور :

    آمار سایت
    Statis-tics
    آنلاین :
    بازدید امروز :
    بازدید دیروز :
    بازدید هفته گذشته :
    بازدید ماه گذشته :
    بازدید سال گذشته :
    کل بازدید :
    تعداد کل مطالب : 96
    تعداد کل نظرات : 0
    اختصاصی علائم بیش فعالی در کودکان؛ کودک‌تان بیش فعال است یا بازیگوش؟

     

     
     
     
    حتما بخوانید:
    رفتار با کودکان پر انرژی با ۱۰ راهی که شیطنت فرزندان شما را مدیریت می‌کند
    رفتار با کودک حرف گوش نکن با ۵ توصیه‌ای که باید مدنظر داشته باشید
    یک راه جادویی برای تقویت تمرکز کودکان بدون تنبیه یا پاداش
    آیا علائم بیش فعالی در همه یکسان است؟
    اگر فکر می‌کنید فرزندتان در فکر‌کردن، رفتار و روش یادگیری با دیگران تفاوت دارد؛ و نگرانید که شاید دلیل مشکلات فرزندتان در خانه، روابط خانوادگی و دوستانه بیش‌ فعالی است، به پزشک کودکان یا هر متخصص شایسته‌ی دیگری مراجعه کنید. همچنین مهم است که از برخی نشانه‌ها و علائم بیش فعالی آگاه باشید. پدر و مادرهای بسیاری از ابتلای فرزندشان به بیش فعالی/کم‌توجهی آگاه نیستند؛ به‌ویژه وقتی کودک به‌شکل آشکار بیش از حد فعال نیست. این باور که همه‌ی کودکان مبتلا به این اختلال بیش از حد فعالیت دارند و مثل خرگوش همیشه درحال ورجه‌وورجه هستند، درست نیست.
     
    علائم بیش فعالی
     
    اختلال بیش فعالی در بزرگسالان و نیز در کودکان مختلف، همگن و با ویژگی‌های یکسان نیست. علائم بیش فعالی به روش‌ها، با ترکیب‌ها و در درجات گوناگونی بر افراد تأثیر می‌گذارد. این اختلال ممکن است در افراد مختلف به‌شکل متفاوت بروز کند؛ ممکن است نشانه‌های آن بسته به عوامل پیرامونی بسیار متفاوت باشد.
     
    افزون بر همه‌ی این‌ها، علائم بیش فعالی با تغییر شرایط زندگی و گذر از پیش‌دبستانی به دبستان، دبیرستان و پس آن تغییر می‌کنند. اگر گمان می‌کنید فرزندتان بیش‌فعال است، بهتر است با برخی نشانه‌ها و ویژگی‌های شاخص افراد مبتلا به اختلال بیش‌ فعالی/کم‌توجهی آشنا شوید.
     
    کسب دانش‌ درباره‌ی اختلال بیش‌ فعالی – کم توجهی در کودکان و افزایش آگاهی درباره‌ی روش‌های اثرگذاری این اختلال بر زندگی فرزندتان، به شما و پزشک کودک‌تان کمک می‌کند ارزیابی دقیق‌تری از وجود اختلال داشته باشید و روش‌های درمان مناسب را انتخاب کنید.
     
    ابعاد اساسی اختلال بیش فعالی/کم‌توجهی
    ۳ بعد اساسی این اختلال بی‌توجهی، تکانشگری (impulsivity) و/یا بیش‌فعالی است. در همه‌ی‌ کودکان مبتلا به این اختلال در زمان‌های مختلف درجات متفاوتی از بی‌توجهی، واکنش‌های ناگهانی و رفتارهای بیش‌فعالانه دیده می‌شود. رفتار این کودکان با هنجارهای گروه سنی مربوط هم‌خوانی ندارد و با رفتار دیگر هم‌سالان‌شان متفاوت است؛ این رفتار متفاوت باعث اختلال جدی در توانایی‌ کودک برای انجام درست و موفقیت‌آمیز کارها در خانه و مدرسه می‌شود.
     
    درادامه، با برخی از نشانه‌های رفتاری آشنا می‌شوید که ممکن است هشداری برای وجود اختلال بیش‌ فعالی/کم‌توجهی در فرزندتان باشند.
     
    باید بدانید این اختلال انواع گوناگونی دارد و کودکان ترکیب متفاوتی از نشانه‌ها را بروز می‌دهند. همچنین ممکن است مشکل کودک‌تان ربطی به این اختلال نداشته باشد. اگر فکر می‌کنید فرزندتان دچار بیش‌ فعالی است، پیش از هر کاری با پزشک کودکان یا کارشناسی واجد شرایط صحبت کنید.
     
    ۱. بی‌توجهی
    علائم بیش فعالی
     
    کودکی که نقص توجه دارد:
     
    به‌سادگی دچار حواس پرتی می‌شود، نمی‌تواند به‌راحتی تمرکز کند و معمولا بر موضوعات بیهوده تمرکز می‌کند، پیوسته از کاری به کاری دیگر می‌پرد و معمولا سرگرم کارهایی می‌شود که ربطی به موضوع ندارد.
    در سوی دیگر ممکن است کودک ناتوان از هدایت تمرکز بی‌حدش به موضوعی دیگر باشد. به‌عبارتی کودک تمرکز بی‌اندازه‌اش را صرف موضوعی بی‌ربط و غیرضروری می‌کند و نمی‌تواند به چیز دیگری توجه کند. به‌طور مثال کودک ساعت‌ها وقتش را صرف بازی‌ ویدئویی می‌کند و هدایت این توجه به موضوعی دیگر برایش بسیار دشوار است.
    به‌نظر می‌رسد درحالی‌که مستقیم با او صحبت می‌کنید، به شما گوش نمی‌کند، گاهی انگار درحالِ رویاپردازی است و جای دیگری سیر می‌کند.
    به‌طور غیرطبیعی فراموش‌کار است، کارها را نیمه رها می‌کند، چیزهایش را گم می‌کند، افکار و فعالیت‌هایش بی‌نظم‌وقاعده است.
    نمی‌تواند به جزئیات توجه کافی کند و اشتباهات زیادی از روی بی‌دقتی می‌کند.
    به کارهایی که نیازمند تمرکز بالا هستند علاقه‌ای ندارد یا از آنها دوری می‌کند.
    به‌سختی کاری را شروع می‌کند و به‌انجام‌رساندن کارها برایش دشوار است، وظایفش را نیمه‌کاره انجام می‌دهد، به‌سادگی کسل می‌شود و پیوسته کارها را به‌تأخیر می‌اندازد.
    وقت‌شناس نیست و درک درستی از زمان ندارد.
    دست‌دست می‌کند و در ارزیابی اطلاعات کند است.
    منبع:chetor

    برچسب‌ها :
    سه شنبه 4 تير 1398 - 17:33 نویسنده : hedi بازدید : 241 ادامه مطلب
    صفحات وب
    Pages